1983

De originele cast © Michiel Hendryckx

Rosas danst Rosas ging in première op 6 mei 1983. Dit is de originele cast: van links naar rechts Fumiyo Ikeda, Michèle Anne De Mey, Anne Teresa De Keersmaeker en Adriana Borriello.

De film

In 1997 verfilmde Thierry De Mey Rosas danst Rosas in een oude technische school in Leuven.

De structuur van Rosas danst Rosas
de structuur van de hele voorstelling

Uit het boek “A choreographer’s score”

De originele voorstelling Rosas danst Rosas duurt 1u40′ en is opgebouwd uit een openingsscène, 4 hoofdstukken en een eindscène. De vier hoofdstukken vertrekken elk vanuit een heldere positie van de dansers. In het eerste deel bewegen de dansers terwijl ze heel de tijd op de grond liggen. In de tweede deel zitten ze op een stoel. In het derde staan ze op een lijn. En tenslotte bewegen ze door heel de ruimte.

De originele choreografie

Anne Teresa De Keersmaeker en Samantha van Wissen maakten voor Re: Rosas! een vereenvoudigde versie van de stoelenchoreografie. De originele choreografie duurt vijftien minuten. In dit filmpje, dat bij het boek A choreographer’s score hoort, legt Anne Teresa uit hoe de originele choreografie opgebouwd is.

De voorstelling

De voorstelling zoals ze te zien was in het Kaaitheater in 2010 met Anne Teresa De Keersmaeker, Tale Dolven, Elizaveta Penkóva en Sue-Yeon Youn